Radu Păltineanu este printre puținii aventurieri, ce se dedică explorării celor mai sălbatice colțuri ale Terrei prin mijloace non-motorizate, fie pe bicicletă, pe jos, în caiac/canoe sau pe schiuri.
Radu și Irina, pe parcursul actualei lor expediții de traversare a Australiei, au ales să o dedice unei cauze: Centrului pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice ACDB, printre puținele „spitale de animale sălbatice” capabile să intervină și să salveze animale din situații critice.
Parcurgând teritoriile sălbatice ale Australiei, au realizat nevoia enormă de conștientiza populația la nivel global cu privire la impactul uman asupra dispariției speciilor și de a interveni în salvarea speciilor de animale sălbatice, a căror existență este din ce în ce mai periclitată de activitățile umane, de lipsa de educație și de nepăsare.
Așadar au început o campanie de strângere de fonduri pentru a asigura hrana animalelor sălbatice, ce primesc îngrijiri în centrul de reabilitare al ACDB, timp de un an.
Pentru a realiza acest obiectiv, avem nevoie de sprijinul vostru pentru a strânge suma de 6.500 EUR, din care va fi achiziționată hrană pentru animalele ce au nevoie de îngrijire: carne, pește, cereale, fân, lucernă, formule de lapte, formule de creștere a puilor orfani, vitamine, magneziu și calciu.
Donațiile se pot face în pagina de Facebook Save the Romanian wildlife
Radu Păltineanu:
Pe parcursul expediției noastre în jurul Australiei, am întâlnit numeroase animale ce cad victime activităților umane și vitezei noastre de dezvoltare, cu care animalele sălbatice nu mai pot ține pasul, pur și simplu nu au suficient timp să se adapteze și din păcate sunt izolate, rănite, înfometate, unele sunt ucise și într-un final dispar ca specie.
Acest fenomen nu este doar unul local, poate că este mai ușor de observat în sălbăticia și diversitate biologică mare din Australia, însă el se extinde pe tot globul.
În România milioane de animale sălbatice sunt accidentate și chiar ucise din pricina impactului activităților omenești.
O parte dintre aceste animale ajung la Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice – ACDB de la Petrești, într-un loc în care echipa ACDB încearcă să le redea viața, integritatea fizică și capacitatea de a fi reintroduse în natură.
La Centrul de Reabilitare, animalele rănite ajung din cauza unor situații dramatice care le pun în pericol viața. Medicii veterinari, biologii și voluntarii intră în alertă încercând adesea sa facă miracole cu resursele limitate pe care le dețin: să refacă capacitatea locomotorie a unui pui de urs cu laba amputata de tren, să hrănească pui orfani de râs, sa hrănească din două în două ore un pui de căprior rătăcit de mamă, să scoată alicele din aripa unei pasări împușcate, să spele penajul unui pescăruș înecat în petrol sau să refacă carapacea unei țestoase zdrobite de mașină și poveștile tragice pot continua la nesfârșit.
Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice al ACDB, este unul dintre cele mai eficiente locuri autorizate din Romania în care se poate salva un animal sălbatic.
Eu și Irina am ales să dedicăm această expediție de traversare a Australiei: Centrului pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice din cadrul ACDB, printre puținele „spitale de animale sălbatice” capabile să intervină și să salveze animale din situații critice.
Parcurgând teritoriile sălbatice ale Australiei, am realizat nevoia enormă de conștientiza populația la nivel global cu privire la impactul uman asupra dispariției speciilor și de a interveni în salvarea speciilor de animale sălbatice, a căror existență este din ce în ce mai periclitată de activitățile umane, de lipsa de educație și de nepăsare.
Așadar am început o campanie de strângere de fonduri pentru a asigura hrana animalelor sălbatice, ce primesc îngrijiri în centrul de reabilitare al ACDB, timp de un an.
Pentru a realiza acest obiectiv, avem nevoie de sprijinul vostru pentru a strânge suma de 6.500 EUR, din care va fi achiziționată hrană pentru animalele ce au nevoie de îngrijire: carne, pește, cereale, fân, lucernă, formule de lapte, formule de creștere a puilor orfani, vitamine, magneziu și calciu.
De aceste produse vor beneficia atât animalele adulte: bolnave, epuizate sau rănite, cât și puii rămași orfani sau pierduți de părinți.