A. Fă o donație
Daca vrei să sprijini munca noastră de conservare a faunei sălbatice din România, poți face o donație individuală prin transfer bancar sau card bancar. Dacă ai făcut deja o astfel de donație, îți mulțumim!
Pentru donație prin transfer bancar, datele noastre sunt următoarele:
Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice
CIF: RO15641623
IBAN: RO57 FNNB 0010 0202 3720 RO01
Pentru donație prin card bancar, ai următoarele opțiuni:
B. Donează pentru Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice prin aplicația PAGO
Ce reprezintă acest proiect?
Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice a fost înființat în anul 2007 de către Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice, cu sprijinul Consiliului Județean Vrancea. A fost fondat pe suprafața fostei grădini zoologice din Focșani și a beneficiat inițial de infrastructura și logistica fostei instituții. În urma eforturilor ACDB și pe baza unor proiecte de finanțare Centrul a fost îmbunătățit și extins dându-i-se funcționalitatea specifică unui spital pentru îngrijirea animalelor sălbatice aflate în pericol.
În prezent Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice face parte din rețeaua națională a centrelor de reabilitare a faunei sălbatice autorizate de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și este cel mai mare Centru de reabilitare din România ca suprafață care are capacitatea de a primi orice fel de specie din fauna României, fie că vorbim de la cele mai mici specii de păsări sau carnivore mari precum urși, lupi sau râși.
De când a fost înființat acest Centru am trăit și am văzut multe… am văzut animale electrocutate, implicate în accidente rutiere, imobilizate în deșeuri, căzute în gropi de beton în imposibilitate de scăpare, încercând să scape de la înec sau din incendii, și de mai multe ori am văzut și animale smulse din brațele părinților lor, lovite sau omorâte intenționat din motive de superstiție sau în mod deliberat.
Care sunt nevoile?
În activitățile noastre de salvare a animalelor sălbatice există două etape: etapa de teren (deplasarea la locul de prelevare a animalului, capturarea și transportul către Centrul pentru reabilitare) și etapa de spitalizare (în care animalul este practic internat în cadrul acestui Spital unde i se acordă îngrijire medicală, tratament, hrană și spațiu pentru îngrijire).
Cazurile de animale rănite sau aflate în suferință sunt din ce în ce mai numeroase datorită impactului tot mai mare a activităților omenești, pe lângă faptul că Centrul nostru de Reabilitare a devenit foarte cunoscut la nivel național și din ce în ce mai mulți “pacienți” ajung la noi. Încă din anul 2007, de când a luat ființă acest Centru, ne-am confruntat constant cu lipsă de resurse. Fiecare etapă în salvarea unui animal sălbatic necesită costuri, iar pentru că ne dorim să facem lucrurile ca la carte costurile sunt și mai ridicate. Fără ajutorul donațiilor și sponsorilor activitatea acestui spital s-ar închide.
În prezent, ne dorim să strângem 24.000 de euro/an pentru îmbunătățirea funcționării Centrului pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice. Când trebuie să intervenim de urgență ca să salvăm un animal sălbatic rănit avem nevoie de două echipamente veterinare pentru care avem nevoie de suma de 6.000 Euro (aparat de anestezie inhalatorie și un concentrator de oxigen). Centrul a crescut, la fel și numărul cazurilor în care trebuie să intervenim! Pentru a acoperi nevoile de bază, hrană, îngrijirea zilnică a spațiilor și îngrijire medicală, avem nevoie de aproximativ 12.000 EURO/an. Am primit și găzduit mai multe animale și avem nevoie de investiții în lărgirea zonei, în sisteme de naturalizare a cuștilor și a volierelor dacă am atinge suma de 24.000 Euro.
Din suma strânsă nu se vor acoperi cheltuieli legate de salarizare, chirie sau utilități, dar se vor achiziționa hrană, medicamente, servicii veterinare sau de imagistică, servicii de laborator și analize medicale de specialitate, unelte, scule și substanțe pentru dezinfecție, cuști de transport și carantinizare.
C. Fă o Donație de 1 euro/lună, fără comision, cu o singură înscriere
Strângem fonduri pentru a ajuta animalele Centrului de Reabilitare a Faunei Sălbatice de la Focșani sa treacă mai ușor prin procedurile medicale atunci când sunt rănite și pentru asigurarea funcționării și a achiziției unor echipamente veterinare de urgență. Cu ajutorul a 10 donatori putem asigura hrana pentru animale într-o zi, iar cu 100 putem asigura medicamente și consumabile pentru o săptămână!
Contribuie cu o donație de doar 1 Euro și vei ajuta un animal sălbatic să supraviețuiască!
Website-ul Teaming.net e un instrument de strângere de fonduri creat de fundația spaniolă Teaming tocmai pentru ca nici noi, nici dumneavoastră să nu plătiți comisioane sau taxe pentru transferurile bancare implicite. Suma de donat nu se poate alege, ea e fixă: 1 euro dacă aveți contul în euro sau echivalentul a 1 euro dacă aveți contul în lei sau altă monedă.
Vă înscrieți online, cu o adresă de e-mail și datele unui card bancar (sau ale mai multor carduri ale aceleiași persoane). E nevoie să faceți asta o singură dată. Donația se repetă în fiecare lună. În fiecare lună, la retragerea sumei de 1 euro (sau aproximativ 5 lei) veți primi un e-mail din partea Teaming, care vă informează că s-a efectuat retragerea.
D. Redirecționează 3.5% din impozitul pe venit
Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit către Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice și sprijină activitatea organizației de conservare a speciilor sălbatice din România și a habitatului lor.
Cum redirecționezi 3.5% pentru ACDB?
Pasul 1
Completezi declarația 230, dacă în anul anterior ai avut venituri numai din salarii ( descarcă declarația 230 , format pdf)
Pasul 2
Trimiți formularul la Administrația Financiară de care aparții. Îl poți trimite prin poștă cu confirmare de primire sau îl depui direct la registratura administrației financiare ( listă adrese )
fie îl trimiți la sediul nostru situat în localitatea Focșani, str Ion Creangă nr 12, județ Vrancea până pe 1 martie și îl vom depune noi.
INFORMAȚII UTILE
• Data până la care poți trimite formularul este 25 martie a fiecărui an (pentru anul fiscal anterior – de exemplu, în anul 2021 până la 25 martie se completează formularul pentru anul 2020 care este un an fiscal încheiat).
• Administrația Financiară de care aparții este cea din localitatea de domiciliu (domiciliul care apare în cartea de identitate)
• Rubrica „Suma” nu trebuie completată. Administrația Financiară va completa această secțiune.
• Formularele sunt pretipărite cu datele fiscale ale ACDB. Tu trebuie să completezi (de mână, cu majuscule) formularul doar cu datele tale personale și să-l semnezi.
• Nu trebuie să atașezi fișa fiscală.
E. Direcționează 20% din impozitul pe profit
Direcționând 20% din impozitul pe profit către Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice, puteți schimba viitorul animalelor sălbatice aflate în dificultate, dar și al mediului în care trăiți. Fără niciun cost.
Anul trecut, cu ajutorul susținătorilor din sectorul privat, am reușit la Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice – ACDB să schimbăm în bine viețile animalelor sălbatice aflate în dificultate.
Dorim, totodată, să extindem și zona de acțiune pentru reabilitarea animalelor sălbatice rănite sau aflate în dificultate. Cu sprijinul dumneavoastră, putem ajunge să salvăm și mai multe animale sălbatice care se confruntă cu probleme majore.
Cum direcționezi 20% din impozitul pe profit?
Procedura nu implică niciun cost pentru compania dumneavoastră. Codul Fiscal și Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea permit companiilor comerciale plătitoare de impozit pe profit să direcționeze către organizații non-guvernamentale până la 20% din suma datorată anual bugetului de stat.
Tot ce trebuie să faceți este să urmăriți trei pași simpli:
Pasul 1
Descărcaţi contractul de sponsorizare (format docx);
Pasul 2
Semnați contractul până la 31 decembrie pentru ca suma deductibilă să fie înregistrată pe anul ce tocmai se încheie;
Pasul 3
Trimiteți contractul la adresa: ACDB, str. Ion Creangă nr.12, Focșani, jud. Vrancea.
F. Fii voluntar
ACDB lucrează cu voluntari din țară și străinătate interesați de conservarea naturii, de studiul biodiversității, de munca în teren sau de domeniul comunicării pentru natură.
Cum poți deveni voluntar la ACDB?
1. Îți exprimi interesul de a deveni voluntar trimițând scrisoare de intenție și CV-ul la adresa de email office@acdb.ro.
2. Noi vom analiza aplicația ta și, dacă profilul tău este cel pe care îl căutăm, te vom contacta pentru un interviu.