Protecția naturii și schimbările climatice sunt subiecte despre care auzim zilnic, dar puțini sunt cei care au ocazia să facă ceva în acest sens.
Ne propunem să facilităm înțelegerea acestor fenomene complexe dar și să oferim șansa implicării active prin desfășurarea unor activități practice în cadrul a 6 cluburi WILDLI
FE pe care le vom selecta din rândul unităților de învățământ din județele Bacău, Botoșani, Galați, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui sau Vrancea. Fiecare club va beneficia de un buget de aproximativ 850 euro pentru achiziționarea de echipamente necesare desfășurării activităților.
Dacă ai convingerea că învățarea experențială și implicarea civică pot contribui la înțelegerea și combatarea schimbărilor climatice, iar biodiversitatea poate fi folosită ca un indicator al sănătății mediului, atunci ești persoana potrivită pentru a coordona un club WILDLIFE.
Formează-ți echipa pentru club (15-25 elevi cu vârsta peste 14 ani și 1-2 profesori coordonatori) și trimite-ne un material (scrisoare de motivație, prezentare PowerPoint, material video etc.) care să conțină o descriere a motivelor pentru care dorești să organizezi un club WILDLIFE și un scurt istoric al activităților organizate de tine sau de școala ta pe subiectul protecției mediului, până la data de 25 octombrie 2021 la adresa office@acdb.ro.
Aceste activități sunt realizate în cadrul proiectului: „Activism de mediu pentru arii naturale protejate REALE”, proiect educațional și de activism civic derulat de ACDB în parteneriat cu Propark-Fundatia pentru Arii Protejate cu sprijinul financiar Active Citizens Fund – Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.