Este evident ca implementarea demonstrativă a unor activități prin care terenurile agricole să devină zone prietenoase cu speciile de faună sălbatică se considera un succes doar atunci când fermieri locali din arii protejate vor practica o agricultură care să contribuie la sănătatea comunităților și conservarea biodiversității.
Totul însă trebuie să înceapă de undeva, să fie demonstrat, măsurat și promovat astfel încât bunele practici să devină practici comune.
Din dorința de a veni în sprijinul celor interesați de măsuri eficiente pentru îmbunătățirea managementului biodiversității pe terenurile agricole am creat platforma informală Biodiversitate pe terenurile agricole.
Această platformă dispune de un modul de noutăți găzduit în cadrul acestui website și este susținut de un grup de comunicare public pe Facebook.
Chiar dacă acțiunile noastre se adresează în special fermierilor, este foarte important să înțelegem faptul că fiecare dintre noi putem contribui semnificativ la protejarea și conservarea biodiversității. Schimbările semnificative și durabile se pot obține doar cu eforturi colective. Împreună promovăm exemplele pozitive pe social media. Ecosistemele sănătoase ne oferă o serie de servicii ecologice vitale și oportunități pentru relaxare.
Prin adoptarea unor practici agricole durabile și respectarea principiilor conservării biodiversității, putem obține beneficii multiple, atât pentru mediul înconjurător, cât și pentru agricultură însăși.