În sezonul de cuibărit pupăza (Upupa epops) își construiește cuibul în scorburi sau în alte cavități naturale (fisuri sau găuri în stânci, tuneluri săpate în pereți verticali din malurile râurilor sau ale exploatărilor de nisip). Intră și cuibărește și în adăposturi artificiale, dacă acestea sunt instalate în habitate corespunzătoare.
În contextul diminuării zonelor cu favorabilitate pentru cuibărit (mai ales acolo unde se practică agricultura intensivă), instalarea unor cuiburi artificiale ajută la refacerea efectivelor speciilor sălbatice folositoare în agricultură.
Scopul proiectului implementat de ACDB în parteneriat cu Agentia pentru Protectia Mediului Vrancea este implementarea demonstrativă a unor activități prin care terenurile agricole din interiorul și de la limita ariilor protejate să devină zone prietenoase cu speciile de faună sălbatică prin practicarea de către fermieri a unei agriculturii care să contribuie la sănătatea comunităților și conservarea biodiversității.
Finanțatorii proiectului sunt MOL Romania şi Fundatia pentru Parteneriat – Polgár-Társ Alapítvány în cadrul programului de finanţare Spații Verzi – componenta Arii Naturale Protejate.