Lupul (Canis lupus)
Suntem parteneri ai proiectului WOLFLIFE, o inițiativă amplă de conservare a speciei la nivel național, ce are ca scop implementarea celor mai bune practici pentru conservarea în mediul natural a speciei lup, mentinerea unei populații sănătoase și viabile de lupi în Carpații Orientali, dar si promovarea unei mai bune coexistențe om-lup.
Râsul (Lynx lynx)
Râsul din Carpați este una dintre speciile cel mai puțin studiate in România la scară regională. In cadrul proiectului LIFELYNX, ce vizează salvarea populației de râs din Munți Dinari, ACDB și-a asumat să contribuie la conservarea transfrontalieră a speciei și să îmbunătățească nivelul informațiilor științifice privind râsul în România.”
Ursul brun (Ursus arctos)
ACDB are o experiența de peste 10 ani în derularea de acțiuni de conservare a speciei. De exemplu, ACDB a fost partener al proiectului LIFEURSUS, proiect ce a avut ca scop conservarea celui mai reprezentativ eșantion al populației de urs brun din România, prin implementarea celor mai bune practici și acțiuni demonstrative în zona central-estică a Carpaților Orientali.
Vidra eurasiatică (Lutra lutra)
ACDB realizează inventarierea acestei specii în ariile protejate, pentru a propune cele mai bune măsuri de conservare . De exemplu, ACDB desfasoara activitati de monitorizare a prezenței vidrei euroasiatice (Lutra lutra) și de evaluarea a habitatului acesteia în Parcul Natural Putna – Vrancea și în aria protejată Lunca Siretului Inferior.
Pisica sălbatică (Felis silvestris)
ACDB colectează și analizează date privind starea de conservare a pisicii sălbatice la nivel național și lucrează pentru a crește gradul de conștientizare a populatiei asupra necesității conservării pisicii sălbatice.
Nurca europeană (Mustela lutreola)
Este una dintre cele mai rare și periclitate specii de mamifere existente pe continentul European. În prezent nurca europeană supraviețuiește doar în șase țări pe glob: Rusia, Estonia Spania, Franța, Ucraina și România.
Castorul eurasiatic (Castor fiber)
ACDB dispersia castorului la nivel național în vederea identificării celor mai bune măsuri de conservare ale acesteia la nivel local, regional, național și internațional.